Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Karibské tofu pro dvě osoby potřebujeme:kostka bílého tofu šťáva z jednoho pomeranče 1-2 lžíce bílého jogurtu kokosová moučka, bílý pepř olej, rýže, kari Postup: V misce smícháme pomerančovou šťávu s jogurtem a kapkou oleje a dosypáváním kokosu vytvoříme hustou omáčku. Tofu rozdělíme na 4-5 řezů ve tvaru kvádříků, mírně opepříme a vložíme do olejem vymazané zapékací misky. Zalejeme omáčkou a zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 190-200 stupňů. Podáváme s dušenou rýží, do níž jsme zhruba v polovině doby varu přimíchali trošku kari koření, jen tolik, aby rýže mírně zežloutla. přeji krásný den! Romana Holomčíková |